IMPLEMÉNTASI MODÉL TIME TOKEN ARENDS DINA PANGAJARAN NYARITA BAHASAN BUDAYA SUNDA

Nurjanah, Dini (2015) IMPLEMÉNTASI MODÉL TIME TOKEN ARENDS DINA PANGAJARAN NYARITA BAHASAN BUDAYA SUNDA. Other thesis, Universitas Pendidikan Indonesia.

[img]
Preview
Text
S_BD_110856_Title.pdf

Download (338kB) | Preview
[img]
Preview
Text
S_BD_110856_Abstact.pdf

Download (140kB) | Preview
[img]
Preview
Text
S_BD_110856_Table_of_content.pdf

Download (63kB) | Preview
[img]
Preview
Text
S_BD_110856_Chapter1.pdf

Download (228kB) | Preview
[img] Text
S_BD_110856_Chapter2.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (258kB)
[img]
Preview
Text
S_BD_110856_Chapter3.pdf

Download (398kB) | Preview
[img] Text
S_BD_110856_Chapter4.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (648kB)
[img]
Preview
Text
S_BD_110856_Chapter5.pdf

Download (307kB) | Preview
[img]
Preview
Text
S_BD_110856_Bibliography.pdf

Download (137kB) | Preview
[img] Text
S_BD_110856_Appendix.pdf
Restricted to Repository staff only

Download (348kB)
Official URL: http://repository.upi.edu

Abstract

Kasang tukang ieu panalungtikan, nya éta munculna masalah dina pangajaran nyarita utamana dina kagiatan diskusi. Salah sahiji masalah anu mindeng muncul nya éta siswa can aya kawani ngedalkeun pamanggihna dina forum diskusi. Tujuan tina ieu panalungtikan nya éta pikeun mikaweruh nepi ka mana modél pangajaran Time Token Arends dina ngaronjatkeun kamampuh nyarita siswa kelas VIII.2 SMPN 4 Cimahi dina kagiatan diskusi. Hasil ieu panalungtikan ngébréhkeun yén kamampuh nyarita siswa dina kagiatan diskusi bahasan budaya Sunda saméméh ngagunakeun modél pangajaran Time Token Arends nya éta siswa can mampuh nyarita kalawan hadé. Rata-ratana 66,2 tina KKM 74. Kalawan wincikan genep siswa (22,22%) mampuh nyarita sacara hadé, jeung 21 siswa (77,78%) can mampuh nyarita kalawan hadé. Sedengkeun kamamapuh nyarita siswa sabada ngagunakeun modél pangajaran Time Token Arends nya éta mampuh nyarita kalawan hadé. Rata-ratana 80,85 tina KKM 74. Wincikanana, 24 siswa (88,89%) mampuh nyarita kalawan hadé jeung tilu siswa (11,11%) masih kénéh can mampuh nyarita kalawan hadé. Hartina modél Time Token Arends sacara signifikan bisa ngaronjatkeun kamampuh nyarita siswa kelas VIII.2 SMPN 4 Cimahi taun ajaran 2014/2015 hususna dina kagiatan diskusi bahasan budaya Sunda. Kecap Galeuh: Time Token Arends, pangajaran nyarita, bahasan budaya Sunda This research was done because there are many problems identified in speaking learning activity, particularly in the terms of discussion. The problems that appeared are students have not tried to express their opinions in the discussion forum, The objective of this research is to find out how far the learning model called Time Token Arends can improve the speaking abilities of VIII.2 class students in SMPN 4 Cimahi when discussing. The result of this research shows that the speaking abilities in the discussion of Sundanese cultures before using Time Token Arends learning model are they have not been able to speak Sundanese well. The average of the result was 66,2 from KKM 74 and the details were 6 students (22,20%) could speak Sundanese language well, and 21 students (77,78%) could not speak Sundanese language well. The student's speaking abilities after using Time Token Arends learning model are they can speak Sundanese language well. The average of the result was 80,85 from KKM 74, and the details were 24 students (88,89%) can speak Sundanese language well in the discussion, and 3 students cannot speak Sundanese language well. Time Token Arends can insrease significantly to improve the speaking abilities particularly in the discussion activity of Sundanese's cultures to VIII.2 class of junior high school in SMPN 4 Cimahi 2014/2015. Keyword: Time Token Arends, storytelling learning, activity of Sundanese culture

Item Type: Thesis (Other)
Additional Information: No. Panggil: S_BD_NUR i-2015
Uncontrolled Keywords: Time Token Arends, pangajaran nyarita, bahasan budaya Sunda
Subjects: P Language and Literature > PN Literature (General)
Divisions: Fakultas Pendidikan Bahasa dan Seni > Jurusan/Program Studi Pendidikan Bahasa Daerah
Depositing User: DAM staf
Date Deposited: 16 Mar 2015 07:45
Last Modified: 16 Mar 2015 07:45
URI: http://repository.upi.edu/id/eprint/14048

Actions (login required)

View Item View Item