MULTIMÉDIA PIKEUN NINGKATKEUN KAMAMPUH NULIS GUGURITAN

Nurhuda, Trifalah (2016) MULTIMÉDIA PIKEUN NINGKATKEUN KAMAMPUH NULIS GUGURITAN. S2 thesis, Universitas Pendidikan Indonesia.

[thumbnail of T_BBS_1402556_Title.pdf]
Preview
Text
T_BBS_1402556_Title.pdf

Download (13kB) | Preview
[thumbnail of T_BBS_1402556_Abstract.pdf]
Preview
Text
T_BBS_1402556_Abstract.pdf

Download (287kB) | Preview
[thumbnail of T_BBS_1402556_Table_of_content.pdf]
Preview
Text
T_BBS_1402556_Table_of_content.pdf

Download (381kB) | Preview
[thumbnail of T_BBS_1402556_Chapter1.pdf]
Preview
Text
T_BBS_1402556_Chapter1.pdf

Download (241kB) | Preview
[thumbnail of T_BBS_1402556_Chapter2.pdf] Text
T_BBS_1402556_Chapter2.pdf
Restricted to Staf Perpustakaan

Download (490kB)
[thumbnail of T_BBS_1402556_Chapter3.pdf]
Preview
Text
T_BBS_1402556_Chapter3.pdf

Download (411kB) | Preview
[thumbnail of T_BBS_1402556_Chapter4.pdf] Text
T_BBS_1402556_Chapter4.pdf
Restricted to Staf Perpustakaan

Download (1MB)
[thumbnail of T_BBS_1402556_Chapter5.pdf]
Preview
Text
T_BBS_1402556_Chapter5.pdf

Download (280kB) | Preview
[thumbnail of T_BBS_1402556_Bibliography.pdf]
Preview
Text
T_BBS_1402556_Bibliography.pdf

Download (216kB) | Preview
[thumbnail of T_BBS_1402556_Appendix.pdf] Text
T_BBS_1402556_Appendix.pdf
Restricted to Staf Perpustakaan

Download (261kB)
Official URL: http://repository.upi.edu

Abstract

This study aimed to describe of teaching guguritan illustrated materials in the form of multimedia of teaching, excellence multimedia of teaching, and the increased ability to write guguritan using multimedia guguritan. The method used in this study is a quasi-experimental study design using the "Single Group Time Series Design". Sources of data in this study were 40 students drawn from the class of the class X IBB SMA Negeri 1 Nagreg, regency of Bandung. The technique used is the technique of tests and instruments used in the form of a sheet of test write guguritan. This study suggested that the results of the initial ability to write guguritan of students before using multimedia get an average score of 67.17, while the ability of the end to write guguritan students after using multimedia get an average score of 87.45. There are significant differences between the ability to write guguritan of class X IBB SMA Nagreg before and after using multimedia learning based on the results tcount (30.34)> t table (2.68). This shows that the working hypothesis (Ha) is accepted and the null hypothesis (Ho) is rejected. This means that multimedia can enhance writing guguritan class X IBB SMA Negeri 1 Nagreg.;---Ieu panalungtikan miboga tujuan pikeun ngadéskripsikeun bahan ajar guguritan nu diilustrasikeun dina wangun multimédia pangajaran, kaunggulan multimédia pangajaran, jeung ngaronjatna kamampuh nulis guguritan ku maké multimédia pangajaran guguritan. Metodeu nu dipaké dina ieu panalungtikan nya éta studi kuasi ékspérimén ku maké disain “Single Group Time Series Design”. Sumber data dina ieu panalungtikan nya éta 40 siswa nu dicokot tina hiji kelas di kelas X-IBB SMA Negeri 1 Nagrég, Kabupaten Bandung. Téhnik nu dipaké nya éta téhnik tés jeung instrument nu dipaké mangrupa lembar tés nulis guguritan. Ieu panalungtikan ngajéntrékeun yén hasil kamampuh awal nulis guguritan siswa saméméh maké multimédia pangajaran guguritan peunteun rata-ratana nya éta 67.17, sedengkeun kamampuh ahir nulis guguritan siswa sabada maké multimédia peunteun rata-ratana nya éta 87.45. Aya bédana nu signifikan antara kamampuh nulis guguritan siswa kelas X-IBB SMA Negeri 1 Nagrég saméméh jeung sabada maké multimédia pangajaran guguritan nurutkeun kana hasil thitung (30.34) > ttabel (2.68). Hal ieu nétélakeun yén hipotésis kerja (Ha) ditarima sedengkeun hipotésis nol (Ho) ditolak. Éta artina yén multimédia bisa ngaronjatkeun kamampuh nulis guguritan siswa kelas X IBB SMA Negeri 1 Nagrég.

Item Type: Tugas Akhir,Skripsi,Tesis,Disertasi (S2)
Additional Information: No. Panggil : T BBS NUR m-2016; Pembimbing : I. Dingding, II. Nunuy.
Uncontrolled Keywords: multimedia, write of guguritan, nulis guguritan, guguritan
Subjects: M Music and Books on Music > ML Literature of music
M Music and Books on Music > MT Musical instruction and study
Divisions: Sekolah Pasca Sarjana > Linguistik S-2
Depositing User: Mr mhsinf 2017
Date Deposited: 12 Oct 2017 03:46
Last Modified: 12 Oct 2017 03:46
URI: http://repository.upi.edu/id/eprint/27102

Actions (login required)

View Item View Item